flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд взяв під варту 71-річного пенсіонера, який підозрюється у вбивстві свого сина

10 січня 2023, 15:05

     Слідчий суддя Радомишльського районного суду Житомирської області  розглянув клопотання сторони обвинувачення про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою 71- річному пенсіонерові, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України.

    З матеріалів клопотання стало відомо, що підозрюваний 07 січня 2023 року, близько 15 години,  перебуваючи разом зі своїм сином за місцем свого проживання в Радомишльській ОТГ Житомирського району Житомирської області умисно наніс синові численні удари по тулубу та голові внаслідок чого, спричинив потерпілому тілесні ушкодження у вигляді: проникаючої рани у спині в області грудної клітини з лівого боку, рани по середній третині задньої сторони правого стегна, забійних ран голови та відкритої черепно-мозкової травма. В результаті умисних злочинних дій, підозрюваний спричинив потерпілому комбіновану травму тіла, яка стала причиною смерті. Підозрюваний заперечив свою вину, стверджує, що син помер природною смертю.

     При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснити дії, передбачені ст.177 КПК України.

    За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думку учасників  процесу, суд задовольнив клопотання  сторони обвинувачення та застосував до підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб.

    Наразі тривають слідчі дії.

 

Довідково:  ч.1 ст.115 КК України – умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, яке карається позбавленням волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

 Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не можу бути піддана кримінальному покаранню,доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.