flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою чоловікові, який підозрюється у вбивстві односельця без права внесення грошової застави

17 січня 2023, 17:05

   У Радомишльському районному суді Житомирської області відбулося судове засідання, в якому було розглянуто клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою 62-річному чоловікові, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України.

    З матеріалів клопотання стало відомо, що 14 січня 2023 року, у подвір’ї господарства села Радомишльської ТГ Житомирського району між підозрюваний та потерпілим стався конфлікт. На ґрунті взаємних непорозумінь, підозрюваний, який перебував в стані алкогольного сп’яніння та  діяв умисно, схопив дерев’яну палицю, що лежала у подвір’ї господарства та наніс нею два удари по голові односельцю, вбивши таким чином його.

     При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснити дії, передбачені ст.177 КПК України.

    За результати повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думку учасників  процесу, суд задовольнив клопотання  сторони обвинувачення та застосував до підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб. Оскільки злочин, у якому підозрюється  чоловік є злочином, який спричинив загибель людини, то суд не визначив  йому розмір грошової застави.

    Наразі тривають слідчі дії.

Довідково:  ч.1 ст.115 КК України – умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, яке карається позбавленням волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

 Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не можу бути піддана кримінальному покаранню,доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.