flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок чоловікові, який працюючи на посаді електромонтера незаконно відтворював та розповсюджував супутникові телевізійні канали споживачам за оплату не маючи на це відповідних дозволів та ліцензій

21 лютого 2023, 12:14

 

         У Радомишльському районному суді Житомирської області було проголошено вирок обвинуваченому, за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.1, ч.3 ст.176 КК України.

      У ході судового розгляду було встановлено, що обвинувачений не будучи оператором та провайдером телекомунікаційних послуг чи оператором кабельних мереж, не маючи договорів із правовласниками телерадіопрограм та їх дистриб’юторами, не отримавши ліценцій у відповідній  Національній комісії на організацію діяльності кабельного телебачення і радіомовлення, використовуючи комплекс технічних засобів, незаконно розповсюджував програми мовлення за допомогою телекомунікаційної мережі, чим порушив суміжні права організацій мовлення.

       Маючи умисел на незаконне розповсюдження, обвинувачений облаштував підсобне приміщення телекомунікаційним обладнанням  з відповідним  програмним забезпеченням за місцем своєї роботи, що надано можливість приймати та розповсюджувати супутникові телевізійні канали кінцевим споживачам ( абонентам) в смт. Городок Житомирського району за оплату на протязі чотирьох років.

       Реалізуючи свій злочинний умисел, чоловік здійснив незаконне розповсюдження програм  «СТБ», «ІСТУ», «Новий канал», «ОЦЕ», «МІ», «М2», «1+1», «2+2», «ТЕТ», «ПлюсПлюс», «УНІАН», «бігуді».

       Свою вину чоловік визнав та уклав з прокурором угоду про визнання винуватості, яку суд розглянув у підготовчому судовому засіданні та затвердив. 

      Відповідно до угоди суд призначив покарання  один рік шість місяців позбавлення волі та 3 роки позбавлення волі відповідно до кожної статті. Остаточне покарання суд встановив – 3 роки позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік 6 місяців. Тобто чоловік звільняється від відбування покарання, якщо упродовж іспитового терміну виконуватиме покладені на нього обов’язки та не вчинить нового кримінального правопорушення.

       Вирок вступить у законну силу через 30 днів з моменту проголошення, якщо на нього не буде подано апеляційну скаргу. Із вироком можна ознайомитися в ЄДРСР.

 

 

Довідково:  ч.1 ст.176 К України –  Незаконне відтворення, використання та розповсюдження творів науки, літератури і мистецтва, комп’ютерних програм і баз даних, інших творів, а так само незаконне відтворення,використання та розповсюдження виконань, фонограм, відеограм і програм мовлення, їх незаконне тиражування та розповсюдження на аудіо- та відеокасетах, дискетах, інших носіях інформації, камкординг, кардшейрінгабо інше умисне порушення авторського права і суміжних прав, а також фінансування таких дій, якщо це завдало матеріальної шкоди у значному розмірі, -караються штрафом від трьохсот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк.ч.3 ст.176 КК України - дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені службовою особою з використанням службового становища або організованою групою, або якщо вони завдали матеріальноїшкоди в особливо великому розмірі, -караються штрафом від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від трьох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися
певною діяльністюна строк до трьох років або без такого.