flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Покарано молодого чоловіка, який напідпитку побив жінку віком 92 роки та забрав її грошові заощадження

21 квітня 2021, 09:34

Від  ударів по голові, кінцівкам та тулубі  жінка отримала струс головного мозку, скальповані рани правої гомілки, синця лівої вушної раковини. З метою припинення фізичного насильства та побоюючись за своє життя вона дістала свої грошові накопичення в сумі 7500 грн. та кинула на підлогу нападнику.

А передувало цьому те, що 24-річний обвинувачений, будучи нетверезим, за допомогою фізичної сили витягнув скобу на якій тримався навісний замок на вхідних дверях та проник до будинку потерпілої. В подалі застосовуючи фізичне насильство до неї та вимагаючи передати всі грошові кошти, наніс жінці численні удари руками по голові, кінцівкам та тулубі, заподіявши тілесні ушкодження  у вигляді струсу головного мозку,скальпованих ран правої гомілки, синця лівої вушної раковини. Щоб припинити побиття потерпіла дістала свої грошові заощадження в сумі 7500 грн. та кинула на підлогу нападнику. Обвинувачений забрав гроші  та втік. 

Свою вину в інкримінованому злочині (ч. 3 ст. 187 КК України) молодик не визнав.

Зважаючи на  характер і ступінь небезпечності скоєного, особу обвинуваченого, раніше судимого, вчинив злочину напідпитку, побив особу похилого віку, суд дійшов до переконання про призначення йому покарання - 8 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного майна.

Протягом 30-ти днів вирок можна оскаржити. До набрання ним законної сили чоловік перебуватиме під вартою.