flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вирок за колабораційну діяльність

25 жовтня 2022, 15:32

      Радомишльським районним судом Житомирської області 24.10.2022 ухвалено обвинувальний вирок за колабораційну діяльність 37- річному  жителю с. Заболоть Радомишльської  територіальної    громади Житомирського району, який на  автобусній зупинці закликав громадян підтримувати росію.

    25 квітня 2022 року о 16 год. 20 хв.  чоловік будучи достовірно обізнаним про факт здійснення збройної агресії рф проти України, зокрема шляхом повномасштабного військового вторгнення, діючи умисно з мотивів підтримки інформаційних впливів держави-агресора на шкоду інформаційній безпеці України та з метою їх поширення серед населення, перебуваючи за адресою: Житомирська область, Житомирській район, Радомишльська ОТГ, с. Заболоть, у присутності мешканців с. Заболоть та інших осіб, які перебували на зупинці автотранспорту, діючи умисно, публічно закликав до підтримки рішень та дій держави агресора-рф, висловлюючи наступні заклики: «...треба знищити нацистів бандерівців, які керують Україною», «...російські війська захватять всю територію України і наведуть порядок такий як в росії».

      Діяння чоловіка було кваліфіковано за частиною першою статті 111-1 КК України, він повністю визнав свою вину і дав згоду на розгляд справи у спрощеному провадженні. Після вивчення усіх матеріалів суд дійшов висновку про доведеність винуватості в інкримінованому кримінальному  правопорушенні та призначив йому покарання у виді позбавлення права обіймати посади в правоохоронних органах, в органах державної влади, місцевого самоврядування та пов`язані з наданням публічних послуг строком на 10 (десять) років.

     Протягом 30 днів на вирок може бути подано апеляційну скаргу.