flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд затвердив угоду про визнання винуватості та визнав винним активного користувача мережі Інтернет за розповсюдження в соціальних мережах дописів про підтримку росії та «Новороссии» з метою зміни меж території та державного кордону України

16 серпня 2023, 11:00

        Радомишльський районний суд Житомирської області затвердив угоду про визнання винуватості, укладену 27 липня 2023 року між прокурором Житомирської обласної прокуратури та обвинуваченим, мешканцем м. Радомишль Житомирської області, щодо визнання винуватості та визнав його винним у скоєнні злочинів, передбачених ч.1 та ч.2 ст.110 КК України.

        За матеріалами досудового розслідування, мешканець м.Радомишль Житомирської області, будучи активним користувачем міжнародної комп’ютерної мережі Інтернет, особисто створив власну веб-сторінку (акант) у соціальній мережі «Однокласники» під відповідним нікнеймом з можливістю  публікувати та видаляти пости, публікації, фото, відеоматеріали.

       Згодом на власній веб-сторінці (аканті) у соціальній мережі «Одноклассники» розмістив та розповсюдив  публікацію, яка містить зображення території АР Крим у кольорах державного прапору РФ з написом «Крым - Россия Вместе навсегда!» та має допис у вигляді тексту: «Поддержите Россию и нашего Президента! Вступайте в группу...», що містить заклики до вчинення дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

      Продовжуючи реалізовувати свій злочинний умисел, знову  повторно на власній веб-сторінці у соціальній мережі «Одноклассники» розмістив та розповсюдив  публікацію, яка містить зображення південно-східної частини території України, де виділено Одеську, Миколаївську, Херсонську, Запорізьку, Харківську, Дніпропетровську, Донецьку, Луганську області та АР Крим та розміщено текст, що розпочинається зі слів «Новороссия - это наша земля... Слава Новороссии!», що в свою чергу містить заклики до вчинення дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

       Діяння чоловіка було кваліфіковано за ч.1 та ч.2 ст. 110 КК України ( Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), сам обвинувачений беззастережно визнав свою винуватість у вчиненні даного злочину та  щиро розкаявся.

    Сторонами угоди визначено узгоджене ними покарання, яке обвинувачений повинен понести за вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст.110 та ч. 2 ст. 110 України, із застосуванням ст. 75 КК України.

 

Довідково:  ч.1 ст.110  КК України, Умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій, -
караються позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років з конфіскацією майна або без такої.
ч.2 ст.110 КК України Ті самі дії, якщо вони вчинені особою, яка є представником влади, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або поєднані з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі, караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.