flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд залишив без змін вирок суду, яким засуджено до 9 років позбавлення волі жителя Радомишля за умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинило смерть потерпілого

06 листопада 2023, 13:52

Житомирський апеляційний суд залишив в силі вирок Радомишльського районного суду, яким 46-річного чоловіка та жителя м. Радомишля, засуджено за умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень, небезпечного для життя в момент заподіяння, що спричинило в подальшому смерть потерпілого ( ч.2 ст.121 КК України)

Подія сталася, в січні 2022 року, в день коли обвинувачений разом зі своїми приятелями, з якими він перебуває у дружніх відносинах,  спільно вживали алкогольні напої. Згодом між приятелями виник конфлікт, під час якого обвинувачений почав наносити численні удари по обличчю та тулубу потерпілого, поваливши його таким чином на підлогу.  Потім продовжив наносити численні удари ногами по голові та тілу безпомічного, спричинивши йому тілесні ушкодження, які мають ознаки тяжкого ступеня важкості, що є небезпечними для життя.

Смерть потерпілого настала  через декілька днів в реанімаційному відділенні КНП «Радомишльська лікарня» внаслідок закритої тупої черевно-мозкової травми, що призвели до зупинки функцій центральної нервової системи, серцевої діяльності, дихання.  

Радомишльський районний суд Житомирської області, в квітні місяці 2023 року,  визнав чоловіка винним за умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень, небезпечного для життя в момент заподіяння, що спричинило смерть потерпілого та  засудив його до  9 років позбавлення волі.

Попри те, що обвинувачений не визнав своєї вини та критично оцінював скоєне – позбавлення життя людини, колегія суддів Житомирського апеляційного суду, дослідивши усі докази по справі, вважає, що вина чоловіка у скоєнні тяжкого злочину повністю доведена та залишила вирок суду першої інстанції без змін