flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тримання під вартою застосував суд до грабіжника, який вдень біля магазину пограбував літню жінку

22 квітня 2024, 16:14

    У Радомишльському районному суді Житомирської області відбулося судове засідання, в якому було розглянуто клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою 28-річному чоловікові, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.186 КК України.

    З матеріалів клопотання стало відомо, що 18 квітня 2024 року, близько 14-00 години грабіжник, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, знаходячись в магазині м. Радомишль, побачив незнайому йому жінку, 1944 р.н., яка саме в цей час розраховувалась грошовими купюрами за придбання товарів в магазині.

      Після того, як жінка вийшла з магазину, почав непомітно переслідувати її. Впевнившись про відсутність сторонніх осіб, які б могли стати очевидцями вказаної події, наздогнав потерпілу поблизу вказаного магазину та вирвав з її рук сумку, в якій знаходився гаманець з грошовими коштами на загальну суму 3160 гривень. Таким чином відкрито,у період воєнного стану, заволодів майном жінки, яким розпорядився на власний розсуд, спричинивши потерпілій матеріальну шкоду.

     При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснити дії, передбачені ст.177 КПК України.

    За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думку учасників  процесу, суд задовольнив клопотання  сторони обвинувачення та застосував до підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб.

     Наразі тривають слідчі дії.

 

    Довідково:  ч.4 ст.186 КК України – Грабіж, вчинений у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану, -карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років.

     Важливо:  відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не можу бути піддана кримінальному покаранню,доки її вину не буде доведено в законному порядку і        встановлено обвинувальним вироком суду.